Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową.
Aby wydedukować, czym jest wino, trzeba odróżnić skład jego szczegółów, gdy jest winogronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z gron przed fermentacją składa się głównie z wody i cukrów, a także z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za ostateczny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca rozległą część cukrów z soku z winogron w trunek etylowy, jednak zostawia inne interesujące związki, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewny charakter degustacji wina, tak jak oraz towarzystwo garbników, które odnajdują się w skórce winogron oraz można je uważać za naturalny konserwant, który pozwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), zmniejszyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
3. Dołącz teraz
4. Zarejestruj się
5. Otwórz link