Nowoczesne metody antykoncepcji: zalety i ograniczenia.
Dopełniając zakupów w kolosalnym supermarkecie, co niemalże jest nieodzownym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, spostrzegamy różne artykuły spożywcze zachwalane w reklamach jako super zdrowe, zawierające w sobie czy to szereg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niezwykle duży asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki czy bagietki, do ciemnego, jak chleb graham lub razowy – więcej na domenie ANCHOR. Wszyscy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego konsumowania pieczywa razowego, jako tego, które ma właściwości świetne dla zdrowia, dużo mikroelementów, otrębów, które mają należyty wpływ na stworzony przez nas układ trawienny. Jednakże powinniśmy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa w szeregu przypadków stosują takie triki, że dodają do pieczywa sztampowego, pszennego bądź żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika i wyprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób jedynie razowopodobny oraz nie wnosi do naszego organizmu żadnych wartości.
1. Instrukcje
2. Triki
3. Usługi
5. Przeglądaj